Baderomsplater og flis, hva er forskjellen?

Baderomsplater VS Flis

Når du skal pusse opp et bad er det mange store og viktige valg du må ta. Et av valgene er hvilket materiale du ønsker på veggene. Vi får ofte spørsmål om hva som er forskjellen på baderompslater og flis, og er det noen fordeler og ulemper ved å velge det ene eller det andre? I dette blogginnlegget skal vi forklare deg hva forskjellene er.

Begge materialene beskytter badet ditt mot fukt, de kan derfor brukes i våte soner som dusjhjører.

Baderomsplater

Baderomsplater kommer med en slags membran og kan derfor festes direkte på stenderverket, det gjør at det går litt kjappere å få de på. Det avhenger selvfølgelig av at det er gjort et godt forarbeid slik at stenderverket er i vater.  Ofte er baderomsplater en etterligning av flis i utseende, de kan være slette, men også ha forskjellig mønster og design.

Baderomsplater er 100% vanntette, de er godkjent i henhold til våtromsnormen og er laget for å tåle vann. Noen ganger kan baderomsplater være et rimeligere alternativ fordi det går fortere å legge enn vanlig flis. Men dersom det krever mye forarbeid vil prisen på flis og baderomsplater bli det samme.

baderomsinnredning, fliser på vegg

Flis

Fliser på badet er det som lenge har vært en standard. Det finnes utrolig mye å velge mellom på markedet, du får små fliser, store fliser, kvadratiske og fliser i andre geometrikse former.

Dersom det er betongvegger på ditt bad, noe det ofte er i en blokk, er det ofte mulig å legge flis direkte på veggen, da vil flis bli det rimeligste alternativet.

Å legge flis krever litt mere arbeid fra murere, men resultatet blir utrolig pent. Fliser er et trygt alternativ for våte soner på badet og er godkjent i henhold til våtromsnormen.

Gips i tørre soner

Vet du at det er mulig å legge gipsvegger i tørre soner på bader? Så lenge veggen ikke er utsatt for fukt kan du velge andre materialer enn baderomsplater og flis. Dersom du velger en vegg med gips har du muligheten til å enkelt fornye badet ditt kun ved å male det. Det er et populært valg mange av våre kunder benytter seg av nå. Du kan også velge å ha spiler i en tørr sone, det er dekorativt og fint som en kontrastvegg på badet.

hva er forskjellen på baderomsplater og flis?

Uansett hvilke materialer du velger på ditt bad er vi i Baderomsgruppen her for å hjelpe deg. Gjør litt research på hva du synes passer best på ditt bad, og ta gjerne kontakt med oss for gratis befaring, så hjelper vi deg med tips og råd for ditt våtrom.

Baderomsgruppen, snekker

Kontaktskjema:

Bestill gratis befaring

Går du med tanker om å pusse opp badet? Bestill gratis befaring fra oss i Baderomsgruppen. Vi kommer gjerne innom for å se hva som må gjøres og gi deg et prisoverslag.