Verktøyet du må ha for å rive badet selv

Rive badet selv

Mange ønsker å spare penger på oppussingen av badet. Det er mange måte å gjøre det på, en av de er å rive badet og håndtere avfallet selv. Ved å ta saken i egne hender kan du spare opptil 40.000 kr. Dersom du har tid og kunnskap om hvilke verktøy du skal bruke og hvordan du bruker det er det fullt mulig å gjøre selv.

Artikkelen baserer seg på en generell veiledning for hvordan rive et bad. Baderomsgruppen tar ingen ansvar for skader som kan oppstå under rivning på bakgrunn av denne veiledningen. Vi anbefaler alltid å bruke fagfolk.

River badet

Når du skal rive et gammelt bad er det mye verktøy som kreves, alt har du kanskje ikke i verktøykassa, og det er en stor investering å kjøpe alt for en jobb. Vet du at det er mulig å leie verktøy på biblioteket? Sjekk ditt lokale bibliotek om de låner ut verktøyet du har behov for.

Verktøyet du må ha når du skal rive badet er:

  • Bajonettsag
  • Murhammer
  • Brekkjern
  • Meiselmaskin
  • Sirkelsag
  • Støvmasker
  • Værneutstyr

Rivningsprosessen

Start med å fjerne listeverket i tak, rundt dør og vindu. Deretter fjerner du gamle fliser med en bred meisel, det enkleste er å starte i kantene og jobbe deg innover. Her må du passe deg for skår fra flisene, bruk nødvending værneutstyr, som hørselsværn og beskyttelsebriller.

Når flisene er fjernet må du sørge for at alt av gammelt flislim er borte. Til denne jobben bruker du en murerhammer eller en meiselmaskin.

Meisler på badet

 

På gulvet skal du komme helt ned til lekter og isolering, gammelt gulv som linolium og gulvplater må fjernes før du legger nytt gulv. Pass på at du ikke skjærer bort gulvbjelkene når gulvplater fjernes. For å komme ned til lekter og isolering kan du bruke en sirkelsag for å ordne et hakk i gulvplatene, for deretter å rive de opp med et brekkjern.

Når alt av fliser og rester av flislim er borte fra veggene og du har kommet helt ned til lekter og isolering på gulvet er badet ditt ferdig revet og du er klar for at noen andre tar over jobben.

Baderomsgruppen, snekker

Husk å ha god dialog med håndverkerne som skal ta over jobben, hvis du forholder deg til et tidsskjema er det viktig at dette holdes slik at de kan starte jobben så snart du er ferdig med å rive badet.

Kontaktskjema:

Bestill gratis befaring

Går du med tanker om å pusse opp badet? Bestill gratis befaring fra oss i Baderomsgruppen. Vi kommer gjerne innom for å se hva som må gjøres og gi deg et prisoverslag.