3 tegn på at du bør pusse opp badet

Badekar på badet

På tide å pusse opp badet?

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til oppussing av hjemmet. Det er ikke så rart med tanke på en lang vinter med mørketid og mye hygge innendørs. Ofte inviterer vi venner og familie hjem til oss, vi møtes mere inne enn ute. Da er det mange som vil ha et hjem som representerer familiens stil og levemåte.  

Stort bad med dusj og dobbelvask pusset opp av Baderomsgruppen
Bad pusset opp av oss i Baderomsgruppen

Badet er ett av rommene i huset som det krever mest tid og penger på å pusse opp. Det er en lang prosess som krever innblanding fra fagfolk. En quick fix er ikke å anbefale på et bad som bør renoveres. Dersom du har flyttet inn i et nybygg med et nytt bad du ikke liker er det mulig å gjøre endringer som ikke krever total renovering.  Er badet ditt over 20 år har det snart gjort jobben sin og det er på tide å se om badet ditt bør renoveres. I denne artikkelen deler vi 3 tegn på at badet bør pusses opp.

Første tegn på at du bør pusse opp badet 

Dersom badet ditt nærmer seg “utløpsdato” det vil si at det er 20-30 år siden det ble bygget bør man begynne å tenke på renovering for å være “føre var”. Etter disse årene kan det skje skader som fører til fuktskader og vannlekkasjer i din bolig. Dersom du bor i rekkehus eller kjedet bolig kan vannskader fra ditt bad gå over til naboen dersom det er vegg i vegg eller i en etasje under.

Et 25 år bad som må pussess opp
Et 25 år gammelt bad med behov for oppussing

Tegn nummer to på at du bør pusse opp badet 

Det er synlige sprekker i flisene eller flisfugene. Dersom flisene har begynt å sprekke kan det tyde på at det er lekkasje i veggen eller at membranen ikke er tett. Dersom du oppdager slike sprekker er det viktig at du sjekker rom som er under eller vegg i vegg med badet, her kan det dukke opp fuktskader. 

Tredje tegn på at du bør pusse opp badet 

Du har kjøpt ny bolig hvor tidligere huseier gjorde oppussingsjobben selv. Badet er et rom hvor det er viktig å inkludere fagfolk i prosessen. Siden badet bygges for å vare i 30 år er det viktig at de som bygger badet følger våtromsnormen og kan faget. Dersom du vet at badet ditt ikke er bygget av fagfolk og det har bikket 10 år, ta kontakt med en dyktig håndverker som kan se på jobben som er gjort og om det er tegn til fuktskader på badet ditt.  

Baderomsgruppen, snekker
Julian fra snekkerteamet vårt

Hvordan ønsker du badet ditt skal være om 30 år?

Siden badet ditt skal vare i flere tiår er det utrolig viktig at valgene du tar i dag er valg du er fornøyd med i 30 år frem i tid. Vi anbefaler våre kunder å gjøre grundig research på hva de liker, og hvilke egenskaper de ønsker at badet skal ha. For å gjøre slike valg enklere har vi et samarbeid med interiørkonsulentene i Solid Studio, de tilbyr flere pakkeløsninger for Baderomsgruppen sine kunder. Du kan velge å få drømmebadet ditt visualisert i 3D slik at du på forhånd kan se hvordan det vil se ut når prosessen er ferdig. Solid Studio kan også hjelpe deg med rådgivning i valg av materialer og interiør som passer din stil og livsstil, slik at badet du bygger i dag er også et drømmebad om 30 år.  

bad visualisert i 3d
Bad visualisert i 3D av Solid Studio

Dagens bad som bygges av fagfolk som følger våtromsnormen har en lengre forventet levetid enn bad som er bygget for mer enn ti år siden. Det har skjedd utrolig mye på byggefronten med tanke på både materialer og byggeteknikk.  Velg kvalitetsmaterialer og fagfolk du stoler på når du skal pusse opp badet så får du et bad av god kvalitet.

Er badet ditt mer enn 20 år gammelt, eller ser du tydelige tegn til slitasje? Ta gjerne kontakt med oss i Baderomsgruppen så kommer vi på gratis befaring  for å se om det er nødvendig å pusse opp ditt bad.

Kontaktskjema:

Bestill gratis befaring

Går du med tanker om å pusse opp badet? Bestill gratis befaring fra oss i Baderomsgruppen. Vi kommer gjerne innom for å se hva som må gjøres og gi deg et prisoverslag.