Bygg et tidløst bad

et tidløst bad

Vi har tatt en prat med interiørdesigner, Katrine fra Solid Studio om hvordan man kan skape et tidløst, men personlig bad. På badet er det ikke trendene som skal avgjøre hvordan du ønsker å ha det, her er det viktigere å tenke hva som gir deg ro og harmoni.

Når du har bestemt deg for å pusse opp badet skal du bygge et bad som varer i over 30 år, da er det ikke bare viktig at badet er av god kvalitet, men også at badet er et bad du vil trives med, i alle disse årene.


Bilde: Tina og Katrine fra Solid Studio

Gjennom årene som interiørdesigner har Katrine fått god erfaring om hva folk ønsker på badet og hvilke valg som alltid er like aktuelle. Før i tiden var badet et praktisk rom hvor de samme flisene gikk igjen på alle vegger og gulv. Nå er baderommet blitt et viktig rom når det kommer til personlig stil og trivsel. Vi ønsker ofte å gjøre badet litt annerledes enn det vi ser hos naboen, samtidig som vi ønsker at badet skal være klassisk og tidløst.

Lek med materialer

Mulighetene på badet er mange! Standardene har utvidet seg, nå er det ikke kun krom som er et naturlig valg på armaturer. Sort og messing har blitt industristandard og noe som har kommet for å bli, sier Katrine. På badet kan vi leke med materialer, som spiler i tre, gipsvegger og glassvegger. Fliser må man kun ha i våte soner. Er du en person som er glad i forandringer, da anbefaler Katrine å inkludere en vegg i gips som kan males når du ønsker det. Det er en enkel måte å endre stilen på badet når du har blitt litt lei.

Med gips på veggene kan du henge opp bilder og male i fine farger

La interiøret spille en viktig rolle på badet

Dersom du går for enklere valg når det kommer til byggematerialer kan du sprite opp badet med spennende interiørdetaljer. Velg håndduker i en sprek farge, et speil som er et blikkfang i rommet og pynt med en stilig baderomsmatte. Små og enkle grep kan gjøre et vanlig bad personlig og stilig. På denne måten kan du også fornye ditt eksisterende bad dersom du kjenner et behov for forandring.


En kurv og fine håndduker gir badet en personlig stil.

Et tidløst bad som du trives med

Noe av det viktigste å tenke på når du planlegger ditt fremtidige drømmebad er at badet er et rom det skal være godt å komme inn på, enten det er en tidlig morgen eller sen kveld. På badet skal du få ro og kjenne på en følelse av velvære. Hva som gjør at nettopp du får følelsen av ro på badet er individuelt. Ting du kan tenke på for å finne det ut er:

  • Hvilke farger trives du med? Får du ro i skogen? Gå for grønne element på badet.
  • Hva gjør deg glad? Er det et tydelig system? Gå for stramme linjer og få detaljer. Blir du glad av å være på stranden? Gå for duse og varme toner med innslag av naturlige materialer.

 

et tidløst bad
Et tidløst bad tegnet i 3D av Solid Studio

Katrines enkleste, men viktige tips

Kantrine må tilføye en ting på listen for et bad vi trives i: “Sist, men ikke minst: aldri et bad uten planter! Planter skaper liv og en positiv atmosfære. Har du ikke grønne fingre? Gå for en plastikkvariant, de er fine de også.”

bad visualisert i 3d
Bad tegnet og visualisert i 3D av Solid Studio

For å oppsummere Katrines tips til et tidløst bad vil vi fremheve noen punkter.
Gå for enkle elementer på gulv, vegger og innredning. Dette er materialer du skal leve med i over 30 år. Dersom du holder det enkelt vil det være lett for deg å gjøre små endringer som å male gipsvegger, bytte ut interiøret og pynte med planter når du kjenner at du har behov for endring. Vær litt vågal i valgene når du vet at det er ting du alltid vil like. Gir skogen deg energi? Da skal du ikke være redd for å ta inn grønne elementer, for det vil alltid være tidløst for deg.

Ønsker du hjelp til å skape ditt fremtidige drømmebad som er både tidløst og personlig? Ta gjerne kontakt med oss, så kan du få hjelp av Katrine og Tina i Solid Studio til å få tegnet og visualisert badet i 3D før det bygges. Vi i Baderomsgruppen tar oss gjerne av byggeprosessen.

Kontaktskjema:

Bestill gratis befaring

Går du med tanker om å pusse opp badet? Bestill gratis befaring fra oss i Baderomsgruppen. Vi kommer gjerne innom for å se hva som må gjøres og gi deg et prisoverslag.